3D print sadašnjost i budućnost industrije

14.10.2022

SLO CRO Poslovni klub za slovensku tvrtku tvrtka CGS plus iz Ljubljane zainteresiranoj je javnosti 26. rujna 2022. u hotelu International u Zagrebu predstavio tehnologiju industrijskog 3D ispisa. Tvrtka CGS plus jedini je zastupnik za HP industrijske 3D HP Jet Fusion  pisače u Sloveniji i Hrvatskoj  i vodeći slovenski ponuđač rješenja na području računalno potpomognutog planiranja za arhitekturu, graditeljstvo, strojarstvo i geodeziju. CGS plus pomaže pri integraciji novih tehnologija, optimizaciji radnih procesa, obuci osoblja i brizi za besprijekoran rad Vaše tehničke opreme.

3D ispis nudi mnoge prednosti od personaliziranih proizvoda, složenosti proizvoda, održivosti i mogućnosti recikliranja. Uštede su u materijalu, vremenu, osoblju i transportu od proizvođača do kupca. Nudi nebrojene kreativne mogućnosti i izradu najsloženijih proizvoda.

Na prezentaciji mogli smo čuti koje sve firme upotrebljavaju 3D print  u svojim proizvodima. 

Ubi Maior taljanski je proizvođač opreme za jedrilice, nakon što su se dobro upoznali s tehnologijom HP Multi Jet Fusion gotovu svu proizvodnju preselili su sa strojeva za glodanje na  HP 3D pisač.  Dijelovi su lakši, manje kruti, masa jedrilica se smanjuje i doprinosi performansima. 

Peugeot u svojim automobilima 3D printerima izrađuje inovtivne  dizajnerske dodatke. Pored beskonačnih mogučnosti za izradu korisnicim aprilagođenih proizvoda treba spomenut kraću vremensku izradu serijskih proizvoda,niže troškove proizvoda "na zahtjev" a nema ni potrebe za skladišnim prostorima. 

Stručnjaci iz tvrtke CGS plus predstavili su i web stranicu www.4print3D.com  na kojoj nakon što unesete datoteku sa svojim objektom, program izračunava cijenu izrade predmeta isprintanog u 3D D tehnologiji.

Cookie policy

SLO CRO Poslovni klub koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.

Prihvaćam sve