Konferencija TURIZAM 365 - kreativan turizam je i otporan

21.09.2022

Terme Tuhelj  i ove godine bile su domaćin 6. Međunarodne konferencije Tourism 365, jednog od najznačajnijih okupljanja turističkih profesionalaca u Hrvatskoj i šire. Konferencija čija je ovogodišnja tema inovativnost i otpornost,   okupila je turističke lidere iz Hrvatske i EU, ali i Kanade, SAD-a, među kojima su i predstavnici globalnih, luksuznih turističkih kompanija.

Glavna organizatorica  konferencije  Ivana Kolar rekla je, kako  brojne informacije govore,  da je ova turistička sezona i u Hrvatskoj i u Europi bila uspješna te da se turizam vrača na velika vrata. „Pokazali smo da je otporan, a sad moramo pokazati da je inovativan”, istaknula je   i dodala kako se tržište posljednjih godina izrazito promijenilo, došli su neki novi trendovi, a gosti imaju nove preferencije.

Kao partner i potpornik u organizaciji konferencije sudjelovao je i SLO CRO Poslovni klub. Predsjednik dr. sc. Saša Muminović  uvodom u konferenciju  pozdravio je prisutne goste te  čestitao Ivani Kolar na  organizaciji  događaja, koji je pridobio na pažnji ne samo u Hrvatskoj nego i  cijeloj   regiji.   Napomenuo je, kako SLO CRO Poslovni klub promiče slovensku i hrvatsku poslovnu suradnju, ali traži sinergije i prema drugim zemljama. „Ne možemo gledati samo u svoja dvorišta. Zajedno možemo ponuditi daleko više“, rekao je. Dalje je predsjednik  SLO CRO Poslovnog kluba  rekao,  kako je turizam  vrlo važan  za hrvatsko i za slovensko gospodarstvo jer povezuje ne samo tvrtke, već i ljude.  „Gosti iz Slovenije već su godinama,  desetljećima među najvažnijim gostima u Hrvatskoj. Neki od njih čak ih i ne smatraju stranim gostima.“

Zaključio je, kako s je u cjelini turizam bio jedan od najpogođenijih sektora tijekom covid krize, no relativno se brzo oporavio.  „Njegove aktivnosti podupiru mnoge druge industrije, trgovinu, proizvodnju hrane, transport. Multiplikacijski učinci su više nego očiti. Dakle, ako uspije turizam, moglo bi uspjeti i sve ostalo. To znači da treba ulagati u turizam i pokušati ga učiniti uspješnim.“

Cookie policy

SLO CRO Poslovni klub koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.

Prihvaćam sve