Zdravstveni turizam - otkrivanje izazova i kapitaliziranje poslovnih prilika

12.09.2023

Uoči otvaranja 31. Međunarodnog sajma „Zagorskog gospodarskog zbora“ u Poduzetničkom centru KZŽ, danas 07. rujna 2023. godine održao se susret gospodarstvenika u suorganizaciji:  SLO CRO Poslovnog kluba, Poslovnog kluba “Skup za Zagorje”, Poduzetničkog kluba žena KZŽ i u suradnji sa Organizacijskim odborom Zagorskog gospodarskog zbora.  Na Okruglom stolu učestovao je i Aleš Topolšek predstavnik člana SLO CRO Poslovnog kluba -  Sava Hotel Rogaška. 

U panel raspravi svoja mišljenja, planove, prijedloge i predviđanja iznosili su: Jelena ŠOBAT, načelnica sektora za posebne oblike turizma i analitiku, inovacije i održivi razvoj u Ministarstvu turizma i sporta RH, Željko KOLAR, župan Krapinsko-zagorske županije, Ivana KOLAR, direktorica Julius Rose i predsjednica Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK, te potpredjenica SLO CRO Poslovnog kluba,  Aleš TOPOLŠEK, voditelj marketinga Hotel Sava Rogaška, Slovenija, Zorica CAPAR, ravnateljica Specijalne bolnice Stubičke Toplice te predstavnik Klinike Magdalena.

Moderator panela je bio:  Ognjen Bagatin, direktor poliklinike  Sinteza. 

Saša Muminović, predsjednik SLO-CRO Poslovnog kluba kazao je kako mu je drago što su se okupili, te zajedno podupiru jedan ovako važan okrugli stol, jer perjanica Zagorskog gospodarstva nije turizam, već industrija.

 Zagorje je pokazalo kako ima zdravu industrijsku osnovu, jer je industrija iz svih kriza izašla kao pobjednik, što govore podaci o robnoj razmjeni gdje je Zagorje jedno od rijetkih županija koja ima suficit robne razmjene s inozemstvom. Turizam je važan dodatak tom gospodarstvu, a zdravstveni turizam je nešto u čemu vidimo višu dodanu vrijednost, da se turizam odmiče od one socijalne kategorije apartmanizacije koja je prisutna u drugim dijelovima Hrvatske- rekao je Muminović te dodao da to može biti veliki korak naprijed prema onome što doista želimo u gospodarstvu.

Cookie policy

SLO CRO Poslovni klub koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.

Prihvaćam sve