Bespovratna sredstva za poduzetnike – što nas čeka u 2023.g.?

20.01.2023

Objavljen je indikativan plan natječaja za poduzetnike u sklopu Programa Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027. te u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027.

Poduzetnici će, između ostalog, moći potraživati sredstva za inovacije, certifikaciju, internacionalizaciju i digitalizaciju.

Ako vas zanima popis poziva, indikativni datum objave i stopa sufinanciranja u 2023.g. kliknite ovdje!

TIKO PRO PODUZETNIČKI DORUČAK 2023

Prijavite se na tradicionalni Tiko Pro Poduzetnički doručak koji će se održati 16.2.2023.g. u 10:00 sati u Hotelu Antunović. Tema događaja će biti Gdje se skrivaju bespovratna sredstva?

Više o programu i prijavi pogledajte OVDJE!

NATJEČAJ U NAJAVI: TRANSFORMACIJA I JAČANJE KONKURENTNOSTI KULTURNIH I KREATIVNIH INDUSTRIJA

Bespovratna sredstva do 1.000.000,00 eura za MSP-ove, ustanove u kulturi kojima nije osnivač tijelo javne vlasti te fizičke osobe koje profesionalno obavljaju umjetničku djelatnost i umjetničke organizacije s područja: arhitekture, audiovizualnih djelatnosti uključujuću videoigre, medija, baštine, dizajna, izvedbene umjetnosti, knjige i nakladništva, primijenjenih i vizualnih umjetnosti.

Više: OVDJE!

NATJEČAJ U NAJAVI: VAUČERI ZA DIGITALIZACIJU

Bespovratna sredstva za MSP-ove u visini od 10.000,00 eura – 20.000,00 eura u obliku vaučera za poboljšanje digitalnih vještina, za digitalnu transformaciju, za digitalni marketing, za kibernetičku otpornost, za razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga.

Više: OVDJE!

OTVOREN NATJEČAJ: Dokazivanje inovativnog koncepta

Bespovratna sredstva u visini 27.000,00 eura – 67.000,00 eura za izradu prototipa i demonstraciju tehničke. Prihvatljivi troškovi: plaće zaposlenika troškovi vanjskih usluga istraživanja, troškovi savjetodavnih usluga, troškovi amortizacije instrumenata i opreme neophodne za provedbu projekta, troškovi materijala i sitnog inventara za potrebe projekta, neizravni troškovi , troškovi vanjskih usluga.

ROK ZA PREDAJU: 31.1.2023.

Više: OVDJE!

OTVOREN NATJEČAJ: RAZVOJ TURISTIČKIH PROIZVODA PRIHVATLJIVIH ZA OKOLIŠ, UČINKOVITOST RESURSA TE ZELENU I DIGITALNU TRANZICIJU

Prihvatljivi prijavitelji: MSP-ovi i velika poduzeća u sektoru turizma, fizičke osobe (privatni iznajmljivač)

Prihvatljivi troškovi (ovisno o grupi): gradnja, obnova, rekonstrukcija, opremanje, digitalizacija, energetska učinkovitost, plaće zaposlenika i troškovi vanjskih usluga za razvoj inovacije, usluge konzultanata za pripremu projektnog prijedloga, provedbu projekta i javnu nabavu te troškove projektanata.

Visina alokacije: do 7.000.000,00 eura.

ROK: 3.2.2023.

Više: OVDJE!

ZAKON O POTICANJU ULAGANJA

Zakon podržava velike investicijske projekte u obliku smanjenja stope poreza na dobit (50%, 75%, 100%), Više o uvjetima Zakona pogledajte OVDJE!

OTVOREN NATJEČAJ: INVESTICIJSKI ZAJAM IZ NPOO

Do 100.000,00 eura s kamatnom stopom od 0,8% za ulaganje u osnovna sredstva (materijalna i nematerijalna), obrtna sredstva najviše do 30% ugovorenog iznosa zajma te podmirenje obveza nastalih najkasnije 12 mjeseci prije zaprimanja zahtjeva za zajam u HAMAGBICRO. Rok otplate do 10 godina!

Više: OVDJE!

Obratite im se na info@tiko-pro.hr, nazovite na +385 99 33 47 004 ili ih pronađite na Facebook-u i na LinkedIn-u.

Cookie policy

SLO CRO Poslovni klub koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.

Prihvaćam sve