Novosti članova

 • Sve što trebate znati o novom krugu porezne reforme za 2024

  Hrvatska vlada je predstavila prijedlog novog kruga porezne reforme.  Jedan od ciljeva ove reforme je povećanje nižih neto plaća radnika no planirane su i druge novosti koje donosimo u nastavku.

   fotograf:
 • Do 1.500.000,00 eura bespovratnih sredstava za istraživanje i razvoj

  Novosti članova

  9.05.2023

  Otvorio se natječaj Ciljana znanstvena istraživanja za povećanje razine razvoja novih tehnologija, proizvoda i procesa provođenjem kolaborativnih primijenjenih istraživanja.

  Na natječaj se mogu prijaviti:

  • mikro, malo ili srednje poduzeće,
  • veliko poduzeće,
  • istraživačka organizacija.
   fotograf:
 • Digitalni nomadi u Hrvatskoj

  Novosti članova

  17.03.2023

  Digitalni nomadi su ljudi koji svoj posao rade preko kompjutera a sve što im treba je internetska veza. Privremeni ured imaju na plaži, u kafiću, u parku, gdje god je internet brz i dostupan. Putuju svijetom, mijenjaju zemlju prebivališta, samozaposleni su ili pak  ne trebaju upoznati poslodavca. To su uglavnom IT stručnjaci, pisci, novinari, dizajneri i razni kreativci. Međutim, sve se više pojavljuju poslovi i poslovi koji se mogu obavljati na daljinu zahvaljujući tehnološkom napretku.  Prema nekim predviđanjima, do 2035. godine u svijetu će postojati milijarda digitalnih nomada!

   fotograf:
 • KRUŽNO GOSPODARSTVO – utopija ili putokaz za budući razvoj?

  Novosti članova

  9.03.2023

  Kružno gospodarstvo možemo definirati kao organiziranu proizvodnju i potrošnju u kojoj je bit dijeljenje, ponovna uporaba, popravak, obnova i recikliranje postojećih materijala i proizvoda

  Zamišljate li svijet u kojem nema otpada? Možda utopija, ali ipak putokaz za budući razvoj, koji kao društvo moramo početi razvijati i koristiti, ukoliko želimo ostvariti ciljeve ekoloških i „zelenih“ dogovora i strategija te prije svega ublažiti posljedice naših negativnih učinaka na okoliš i klimatske promjene.

   fotograf:

Cookie policy

SLO CRO Poslovni klub koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.

Prihvaćam sve